И аз се интересувам има ли вече този календар.
Много ви благодаря!В този случай няма глоба за неподадена в срок декларация по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и  чл. 201, ал. 1 от ЗКПО,нали?
В последният случай собственика на имота кога и как трябва да декларира полученият приход,след като го е получил последното тримесечие и съответно,не му е удържан данък?
Благодаря irenabrili,
означава ли това,че ако човек си плати наема накуп в четвъртото тримесечие,то не се плаща данък наем,не се подава декларация,а целият наем се плаща на хазяина.
Прав сте,няма какво да се декларира,като не се внася данък.Тогава за последното тримесечие трябва да си изплатя целият наем,без да удържам данък,така ли?Аз използвам калкулатора за данък наем в този сайт и тогава би следвало при генериране на справката да махна отметката за 10% нормативно признати разходи.Тази отметка обаче не може да се премахне.От къде да си генерирам сметка за изплатената сума?Ако греша в разсъжденията си ,моля да ми обясните.
Благодаря!
Здравейте,
правилно ли съм разбрала,че за периода октомври-декември не се удържа и не се внася авансово данък наем?И следващият ми въпрос е подава ли се тогава декларация по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и  чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за последното тримесечие?
Благодаря!